Brownie na zimno ze... smalcu?
[lowcarb, keto, słodycze, legalne, bez cukru, bez węgli]
Nadszedł czas na kolejną porcję
słodyczy :). Tym razem, z tych nietypowych.
Dlaczego smalec?
Ponieważ nawet w lodówce jest miękki,
i taki w kostce – jest bez smaku. Pokaże Wam, jak w prosty sposób
przygotować z niego coś na wzór Ferrero Roche, lub brownie :)
Składniki:
100g orzechy włoskie
100g smalec (koniecznie najtańszy w
kostce)
40g kakao
10 tab. Słodzika rozpuszczonych w
łyżce letniej wody.
Przygotowanie:
Orzechy mielilmy na wiórki (uwaga,
żeby nie zrobiło nam się masło orzechowe!), dodajemy rozpuszczony
słodzik, roztopoiony smalec oraz kakao i mieszamy.
Dajemy do lodówki na 4h, i można jeść :).
Dlaczego dobry dietetyk powinien mieć
zainterwsowania kulinarne i kreatywność? Ponieważ wtedy zrobi tak
jak w tym przypadku: coś, z niczego:).