Fit brownie z buraków ! [lowcarb,
lchf, fit słodycze, fit ciasto, fit brownie, fit wypieki]
Burak to bardzo dobre warzywo, za jego
pomocą możemy bardzo dobrze rozpieścić nasze kubki smakowe :).
oczywiście przepis, jak zawsze –
jest prosty jak budowa cepa:
Składniki:
-40g kakao
-20g cynamon
-słoik burkaków (wiórki)
-20g oleju kokosowego
-100g dowlolnej mąki bezglutenowej bez
węglowodanowej(ja zmieliłem orzechy włoskie, ale również może
być z migdałów, kokosowa, czy nawet zmielony słonecznik)
-Pół łyżeczki sody oczyszczonej
-2 jaja
-dowolny słodzik
Przygotowanie:
Barbarzyńsko wrzucamy wszystko do
jednego naczynia i mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Piekarnik
rozgrzewamy do 180'C i pieczemy ciasto do 40-50 minut, warto
sprawdzić patyczkiem – czy jest upieczone w środku
MAKRO:
KCAL: 1100
B: 33
W: 37
T: 94