FIT CZEKOLADKI Z MASŁEM ORZECHOWYM 5g
węglowodanów w porcji ![lowcarb, bez węgli, czekolada, fit
czekoladki, fit bombonierka, fit praliny]
Przepis – petarda :-). Zdecydowanie
jedna z lepszych rzeczy które jestem w stanie stworzyć w swojej
Fitkarnikowej kuchni. Samo przygotowanie – jest banalnie prosty i
każdy z nas powinien sobie zasłużyć na takie cudo. W
szczególności kobiety. Poza tym – same zdrowe składniki, dzięki
czemu jeśli nasz szlak metaboliczny jest nastawiony na tłuszcze i
białka, bez węgli – to nawet nie przytyjemy! Dementujać lekarzy
i znawców-dietetyków z TVN i przyjaciółki – w ludzkim
organizmie nie ma takiego procesu, który by sprawił, że tłuszcz z
pożywienia przekształca się w tkankę tłuszczową. Chyba, że to
tłuszcze rafinowane (olej palmowy & spółka
Z.Obezwładniająca.Otyłością)
Składniki:
100g czekolady (najlepiej wedel/wawel
bez cukru – słodzona słodzikami)
100g masła orzechowego
łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
Czekoladę roztapiamy z łyżeczką
oleju kokosowego w łazni wodnej. Szykujemy foremki (najlepiej
silikownowe), i najpierw wlewamy według własnego uznania czekoladę
która się rozpuściła, a na to dajemy masło orzechowe. Dekoracja
– dowolna.
Całośc dajemy do lodówki na godzinę, a potem... sami wiecie :-)
Z podanego przepisu otrzymałem cztery
sztuki czekoladek. Jeśli użyjemy np. Formy do kostek lodu, będzie
ich więcej :-).
MAKRO:
KCAL:1145
B:40
W:28 (jeśli użyjemy czekolady bez cukru, będzie to prawie sam błonnik)
T:97
KCAL:1145
B:40
W:28 (jeśli użyjemy czekolady bez cukru, będzie to prawie sam błonnik)
T:97