FIT MARCEPAN. Marcepanowe kuleczki mocy
7g węglowodanów w całości! [lowcarb, lchl, keto, migdały,
marcepan, fit marcepan]
Sam nie sądziłem, że przygotowanie
tego jest tak.. banalne. Zawsze się głowiłem jak oni robią te
wszystkie marcepanowe batoniki, na które mam czasem większą ochotę
niż na słoik masła orzechowego.
Jednak w praktyce – wszystko jest
proste jak budowa cepa :-).
Składniki:
100g migdałów blanszowanych (ja sam
kombinowałem z namaczaniem migdałów, ale potem brak cierpliwości
wziął górę i zalałem wszystko wrzątkiem). Można kupić migdały
w płatkach.
Aromat migdałowy
łyżka lub dwie wody
Przygotowanie:
Migdały mielimy w młynku do kawy –
warto robić to ostrożnie żeby nie spalić młynka.
Całośc dajemy do jednego pojemnika z
aromatem migdałowym oraz łyżką wody i zagniatamy na masę.
Kulkę dzielimy na mniejsze i formujemy
coś na kształ rafaello.
Makro:
KCAL:576
B:20
W:7
T: 52
Sam nie sądziłem, że przygotowanie
tego jest tak.. banalne. Zawsze się głowiłem jak oni robią te
wszystkie marcepanowe batoniki, na które mam czasem większą ochotę
niż na słoik masła orzechowego.
Jednak w praktyce – wszystko jest
proste jak budowa cepa :-).
Składniki:
100g migdałów blanszowanych (ja sam
kombinowałem z namaczaniem migdałów, ale potem brak cierpliwości
wziął górę i zalałem wszystko wrzątkiem). Można kupić migdały
w płatkach.
Aromat migdałowy
łyżka lub dwie wody
Przygotowanie:
Migdały mielimy w młynku do kawy –
warto robić to ostrożnie żeby nie spalić młynka.
Całośc dajemy do jednego pojemnika z
aromatem migdałowym oraz łyżką wody i zagniatamy na masę.
Kulkę dzielimy na mniejsze i formujemy
coś na kształ rafaello.
Makro:
KCAL:576
B:20
W:7
T: 52