Bogate mielone czyli sznycel ze
wszystkim [lowcarb, lchl, keto, obiad, bez mąki, bez cukru, bez
glutenu]
Co można dać do mielonego? Wszystko.
W tym przykładzie pokaże, jak pozbyć się dziwnych rzeczy z
lodówki :-)
Na dole wyjaśnienie jak ten przepis
mogą wsadzić w dzienne żywienie moi podopieczni.
Składniki:
100g kiełbasy (prawdziwą poznamy po
tym, że kosztuje +19,90zł/kg)
200g mielonego z łopatki
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy na małe kawałki i
przypiekamy na patelni. Mieso w tym czasie mieszamy z ulubionymi
przyprawami. Gdy kiełbasa się przypiecze, czekamy aż trochę
ostygnie i dajemy ją do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy.
Kreujemy z mięsa kotleciki i smażymy
na tej samej patelni na której topiła się kiełbasa.
Wychodzi dużo porcji, mi wystarczyły
dwa na jedno posiedzenie :-).
MAKRO: 700/ wyszły mi z tego 3 porcje.
Dla moich podopiecznych: Jedna porcja to około 150g kurczaka ;).
Dajemy wtedy 50% tłusczu który mamy w rozpiskach.
B: 53g
W: 0
T: 53