Hulki, czyli warzywne muffinki
[lowcarb, śniadanie, keto, fit breakfast]
Dlaczego Hulki? Ponieważ są zielone,
i podczas pieczenia rosną w formach jak tytułowy Hulk. Wspaniała
alternatywa dla jajecznicy, sadzonych a przy okazji dla osób które
nie lubią warzyw.
Przepis:
Składniki:
3-5 jaj
czosnek (konieczny!), sól i pieprz do
smaku
garść szpinaku, garść jarmużu
pół łyżeczki sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Wszystko wrzucamy do jednego pojemnika
i miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy piekarnik do 180'C i
wrzucamy do silikonowych foremek. U mnie troche przesadziłem,
ponieważ foremki dobrze by było – gdyby były wypełnione do
połowy :).
Pieczemy klasycznie do 20 minut, aż
'nie wyskoczą'