Składniki:
200g kasza jaglana
400ml wody z dodatkiem łyżki ksylitolu (możesz zamienić na mleko kokosowe jeśli lubisz takie smaki)
30g wiórki kokosowe
40g odżywki białkowej (u mnie tiramisu średnio podchodzi, ale wanilia była by idealna)
Opcjonalnie:
Po jednym migdale blanszowanym do środka.
Kaszę gotujemy na sypko, do jeszcze gorącej dodajemy rozrobionąw 100ml odżywkę białkową. Wszystko mieszamy i jeszcze ciepłe odstawiamy na 15 minut, aż się zacznie sklejać.
Nabieramy masę łyżką i formujemy z nich kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Do środka możemy dodać migdał, jesli lubimy takie smaki, ja nie dodawałem bo się makro nie chce zgadzac w moim przypadku :D.
Są wykurwiste.
Makro (wyszło mi ok. 15 dużych kulek)
B: 55
W: 141
T: 28
KCAL: 1035