Najprostsze leczo na koksie! [LC, keto,
LCHL, redukcja]
Fajna alternatywa dla niektórych moich
podopiecznych, którym już zbrzydło mięso z sałatkami.
Pamiętajcie, że macie mnogość pomysłów. Jeśli w moich
zaleceniach jest napisane mięso + warzywa + źródło tłuszczu, to
możecie zawsze do mnie napisać jak sobie urozmaicić ten posiłek.
Jednym z takim urozmacenem jest
własnie to leczo :)
A ,że papryka skonczyła być na
poziomie cenowym kurczaka – warto ją teraz kupić skoro kosztuje
4zł/ kg.
Składniki (na cztery porcje!)
Pomidory – 600g
Papryka czerwona – 800g
Papryka żółta – 200g
Boczek wieprzowy wędzony – 240g
Kiełbasa (kupowana na targu, nie w
makecie) – 320g
Przyprawy:
kurkuma, pieprz kajenski, sól
himalajska, pieprz.
Wszystkie warzywa kroimy i wrzucamy do
garnka z niewielką ilością wody, całość dusimy około 15-20
minut do uzyskania miękkości.
Mięso kroimy w kosteczkę i smazymy na
paleni. Wszystko wrzucamy do garnka z warzywami i podduszamy razem
okolo 10 minut, na sam koniec wrzuciłem 2 łyżeczki kurkumy (po
prostu ją uwielbiam!) i 2 łyżeczki pieprzu kajenskiego.
Bum i mamy 4 porcje jedzenia
zrobione w 30 minut :).
Makro (w porcji)
KCAL: 486
B: 20
W: 12 (sam błonnik!)
T: 37g