Warstwowy omelet ze szpinakiem
[Lowcarb, keto, bez curku, zajebisty, omlet]
Z tego przepisu również mogą
korzystać moi podopieczni, jako śniadanie :).
Wygląda wspaniale, a smakuje –
jeszcze lepiej!
Składniki:
Jaja (u mnie 5)
30g smalcu (według uznania, dobrze by
było, żeby był bez skwarek – nie będzie się przypalał)
dwie garście szpinaku baby
Łyżka mąki kokoswoej
Przygotowanie:
Całośc mieszamy i pozostawiamy na
chwilę do zestygnięcia (pamiętamy o tym – że mąka kokosowa
absorbuje wodę z otoczenia). Po czym wykładamy wszystko na
rozgrzaną patelnię.
Ja mam taki patent na omlety, że po
prostu – daję mały ogień i smaże około 7 do 10 minut pod
przykryciem. Zostawiam patelnię na całą noc na piecu i rano (czyt.
Jem tylko wieczorami – protokół Intermitting Fasting mam gotowy,
pyszny i nie przypalony omlet :).