KOKSowe naleśniki, ala Oreo [LowCarb]
Składniki na ciasto:
50g kazeina (ja mam o smaku ciasteczek maślanych, ale czekoladowa również będzie wspoaniała)
120ml mleka koziego
120ml wody gazowanej
2 jajka
pół łyżeczki sody oczyszczonej
troszkę oleju kokosowego, do smażenia.
Składniki na krem KOKSowy:
50g wiórek kokosowych
100-200ml mleka koziego
20g ksylitol
Krem wychodzi pyszny, wszystko wrzucamy do naczynia i blendujemy tak długo (oj bardzo długo), aż powstanie nam jednolita masa.
Trzeba go trochę po masakrować, nie używać blenderów z marketu, bo będziecie mieli spalony blender (jak ja :D), poszedł dym - papieża nie ma.
Lepiej go odstawić do lodówki, żeby sobie odleżał na godzinę, wtedy można go znowu przeblenerować i jest pyszny.
Odnośnie ciasta:
Wszystko wrzucamy do jednego naczynia i miksujemy, konsystencją musi przypominać ciasto od naleśników. Najlepiej przed każdym smażeniem naleśnika wrzucać ociupinke oleju kokosowego na patelnie na której smażymy.
Makro (dla całości, wyszło mi 5 naleśników)
B: 65g W: 26,8g T: 51g (głownie olej MCT z kokosa)
Nie musze dodawać, że smakowały tak samo, jak wyglądają :D.