Papryka zapiekana z serem [Lowcarb,
LCHl, zamiennik jajek na śniadanie]
Przechodząc obok katowickiego
jarmarku, nigdy nie potrafię przejść obojętnie.
Tym razem moją uwage przykuł ser gouda, od uśmiechniętej mleczarki, nie ma to jak być prawdziwym seroholikiem 8-).
Składniki:
Dwie duże papryki
Kilka pieczarek
100g tartej (tartej w domu, oczywiście)
goudy
Czosnek, papryczki chilli, sól,
pieprz, bazylia oraz oregano.
(jajka dałem przypadkowo, wiec nie
patrzcie na nie :P)
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy.
Smazymy wszystko na łyżce oleju kokosowego. Papryki odcinamy na
górze i wyciągamy białą cześc ze środka wraz z pestkami.
Całośc zapiekamy w piekarniku. Około 20-25 minut - 180'C
Całośc zapiekamy w piekarniku. Około 20-25 minut - 180'C
Makro:
KCAL: 535
B: 33
W: 17
T: 38