Awokado z indyjską pastą [Lowcarb,
LCHF, Keto]
Całość podobna jak w tym przepisie:
http://fitkarnik.blogspot.com/2016/07/awokado-zapiekane-z-serem-i-jajkiem-w.html
Tylko bez białka jaj i bez sera.
Oczywiście również drazymy nieco większą dziurkę w awokado.
Dwa zółtka mieszamy razem z chilli i
kurkumą, dodając do środka sól oraz pieprz.
Całośc wlewamy do awokado i na tych
samych warunkach co wyżej zapiekamy w piekarniku, tylko tym razem –
bez sera :)
Osobiście bardziej mi podeszło, niż
pierwsza wersja, więc czasem warto zostawić żółtka robiąc Fita
Bitą śmietanę:
http://fitkarnik.blogspot.com/2016/07/fit-bita-smietana-lc-keto-lchf.html
MAKRO:
KCAL: 385
B: 12
W: 5 (sam błonnik)
T: 35