Pasta 'ala snickers – czyli
kolejna odsłona Bobelli [bez glutenu, słodycze, legalne, bez mąki,
bez cukru]
Przed Wami kolejna odsłona dobrze
znanej i lubianej bobelli. Jej również z czystym sumieniem mogą
używać moi podopieczni w swoich rozpiskach. Widzicie, jakie zycie
pod moim skrzydłem jest piękne? ;) Chyba nie ma innego trenera
personalnego, który na redukcji proponowałby Wam takie cuda.
LISTA PRODUKTÓW:
-kakao/karob 20g
-awokado szt.1
(160g)
-masło orzechowe
100% (80g)
PRZYGOTOWANIE:
Czekamy, aż
awokado staje się dojrzałe. W marketach często są one twarde jak
kamienie, więc zawsze można je ułozyć na jakiś owocach (jabłka
itp) dzięki temu szybciej dojrzeją [PATENT].
Całe
przygotowanie jest bardzo proste:
Awokado wydrążamy
ze środka i rozgniatamy widelcem w osobnym naczyniu. Do tego
dodajemy kakao i masło orzechowe (koniecznie w wersji CRUNCHY) i
rozgniatamy widelcem. Jeżeli wolimy wersję na słodko – dodajemy
słodzik (ksylitol, erytrytol, tabletki słodzika rozpuszczone w
kilku mililitrach wrzątku). Ja wole wersję wytrawną, jestem
osobistym fanem gorzkiej czekolady i masła orzechowego :).
MAKRO:
KCAL: 827
B:31
W:20 (praktycznie sam błonnik)
T: 69
W:20 (praktycznie sam błonnik)
T: 69