FIT naleśniki białkowe z Fit Bobellą
v3. - bez mąki i cukru! [Lowcarb, redukcja, healthyfood]
Były już naleśniki w stylu
amerykańskim o których pisałem tutaj:
http://fitkarnik.blogspot.com/2016/05/nalesniki-w-stylu-amerykanskim.html
Czas przyszedł teraz na naleśniki w
stylu polskim.
Składniki: (wyszły cztery, ale
oczywiście z pierwsza dziewczyna jest jak pierwszy naleśnik –
trzeba wypierdolić).
Ciasto naleśnikowe:
100 ml wody, lub innego płynu (np.
Mleko bez laktozy)
30 g odżywki kazeinowej
3 jaja
20 g oleju kokosowego (najpierw
rozpuszczonego w mikrofalówce na płyn)
Bobella v3 -
10 g odżywki kazeinowej
2 łyżeczki karobu, kakao naturalne.
Do smażenia:
Olej kokosowy (zawsze się boje, że mi
się naleśniki przypalą bez niego:P)
Składniki na ciasto mieszamy do
konsystencji ciasta naleśnikowego. Warto zostawić na chwilę całość,
żeby kazeina zaczęła wiązać wodę. Jeśli za bardzo wiąże –
trzeba dać kapkę wody więcej i ponownie wymieszać.
W tym czasie przygotowujemy Bobellę,
czyli nutellę w wersji ultra-FIT.
10 g odżywki, mieszamy z małą ilością
wody i karobu/kakao i mieszamy. Również zostawiamy na chwilę.
Akurat ta cześć musi być gęsta.
Wylewamy ciasto na drobną ilość oleju
kokosowego na patelni, i czekamy aż się zetnie. U mnie to trwało,
jakieś 3 minuty.
Gotowe naleśniki smarujemy Bobellą,
zawijamy, zginamy i... dalej nie muszę chyba mówić :).
MAKRO (w jednym):
KCAL: 179
B: 14
W: 2,8
T: 12