Naleśniki z samych jaj! Fit naleśnik
powraca [bez mąki, bez cukru, bez glutenu, naleśniki, lchl, keto]
Kolejna już edycja naleśników –
wychodzi na to, że przerobiłem już każdą ich wariację. Dobra
wiadomość – ponieważ z tego przepisu mogą śmiało korzystać
również moi podopieczni – na śniadanie ! :). Więc sami
widzicie, że można smacznie walczyć o sylwetkę.
Do środka napchałem twarogu z
migdałami – wyszły rewelacyjnie smaczne.
Jeden zrobiłem w kolorze neutralnym,
dwa pozostałe – dla ubarwienia wzbogaciłem karobem.
Potrzebujemy:
Farsz:
100g twarogu półtłustego
Łyżka śmietany 18 %
50g migdałów (u mnie taka ilośc
zgadza się z makro które sobie wyliczyłem)
Naleśniki:
3 jaja
10g zmielonej łupiny babki jajowatej.
50 ml wody – żeby ciasto było
lejące.
Łyżka śmietany 18%
Składniki na farsz mieszamy ze soba do
konsystencji kremu.
Natomiast do drugiego naczynia dajemy
wodę i jaja i miksujemy je ze sobą. Na samym końcu dajemy łupinę
babki jajowatej i zostawiamy, aż chwilę zgęstnieje.
Patelnie przesmarowywujemy olejem
kokosowym – dzięki temu, nie trzeba przed każdym smażeniem
dodawać oleju na patelnię.
Najlepiej rozlać po równo trzy porcję
do trzech naczyń i potem tylko przlewać na patelnię. Piec do
uzyskania zwartej konsystencji.
Makro (w jednym):
KCAL: 200
B: 15 g
W: 2 g
T: 17 g