środa, 5 lipca 2017

Brownie na zimno ze... smalcu? [lowcarb, keto, słodycze, legalne, bez cukru, bez węgli]

Brownie na zimno ze... smalcu? [lowcarb, keto, słodycze, legalne, bez cukru, bez węgli]

Nadszedł czas na kolejną porcję słodyczy :). Tym razem, z tych nietypowych.

Dlaczego smalec?

Ponieważ nawet w lodówce jest miękki, i taki w kostce – jest bez smaku. Pokaże Wam, jak w prosty sposób przygotować z niego coś na wzór Ferrero Roche, lub brownie :)

Składniki:

100g orzechy włoskie
100g smalec (koniecznie najtańszy w kostce)
40g kakao
10 tab. Słodzika rozpuszczonych w łyżce letniej wody.

Przygotowanie:

Orzechy mielilmy na wiórki (uwaga, żeby nie zrobiło nam się masło orzechowe!), dodajemy rozpuszczony słodzik, roztopoiony smalec oraz kakao i mieszamy.

Dajemy do lodówki na 4h, i można jeść :).


Dlaczego dobry dietetyk powinien mieć zainterwsowania kulinarne i kreatywność? Ponieważ wtedy zrobi tak jak w tym przypadku: coś, z niczego:).