środa, 19 października 2016

Naleśniki z samych jaj! Fit naleśnik powraca [bez mąki, bez cukru, bez glutenu, naleśniki, lchl, keto]

Naleśniki z samych jaj! Fit naleśnik powraca [bez mąki, bez cukru, bez glutenu, naleśniki, lchl, keto]

Kolejna już edycja naleśników – wychodzi na to, że przerobiłem już każdą ich wariację. Dobra wiadomość – ponieważ z tego przepisu mogą śmiało korzystać również moi podopieczni – na śniadanie ! :). Więc sami widzicie, że można smacznie walczyć o sylwetkę.

Do środka napchałem twarogu z migdałami – wyszły rewelacyjnie smaczne.

Jeden zrobiłem w kolorze neutralnym, dwa pozostałe – dla ubarwienia wzbogaciłem karobem.

Potrzebujemy:

Farsz:
100g twarogu półtłustego
Łyżka śmietany 18 %
50g migdałów (u mnie taka ilośc zgadza się z makro które sobie wyliczyłem)


Naleśniki:

3 jaja
10g zmielonej łupiny babki jajowatej.
50 ml wody – żeby ciasto było lejące.
Łyżka śmietany 18%

Składniki na farsz mieszamy ze soba do konsystencji kremu.

Natomiast do drugiego naczynia dajemy wodę i jaja i miksujemy je ze sobą. Na samym końcu dajemy łupinę babki jajowatej i zostawiamy, aż chwilę zgęstnieje.

Patelnie przesmarowywujemy olejem kokosowym – dzięki temu, nie trzeba przed każdym smażeniem dodawać oleju na patelnię.

Najlepiej rozlać po równo trzy porcję do trzech naczyń i potem tylko przlewać na patelnię. Piec do uzyskania zwartej konsystencji.

Makro (w jednym):

KCAL: 200
B: 15 g
W: 2 g

T: 17 g