niedziela, 17 kwietnia 2016

Camembert z patelni w migdałowej panierce [Lowcarb, keto]

Camembert z patelni w migdałowej panierce [Lowcarb, keto]

Składniki:

2 sery camembert (najlepiej wybrać takie które mają w składzie: Mleko, sól, podpuszczka, kultury bakterii. Oczywiście w składzie nie mogą mieć węglowodanów, bo to nie ser - tylko gówno :-).

20 g zmielonych migdałów (porcja na jeden ser, mi trochę brakło i użyłem otrębów gryczanych)

1 jajko.
Łyżka oleju kokosowego.

Jajko rozbełtujemy, po czym maczamy w nim ser i dajemy do panierki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z dwóch stron, średnio po 4 minuty na bardzo małym ogniu. Jeśli bedziemy za mało smazyć, to będzie surowy (czyt. nie będzie sie ciągnał, a to jest najgorsze!), a jak za dużo to poprostu wybuchnie (%-) )

Macro:

Kcal: 400 (dla jednego)
B: 21
W: 4
T: 30