wtorek, 5 kwietnia 2016

Kazeinowy omlet z patelni [lowcarb, keto]

Kazeinowy omlet z patelni [lowcarb, keto]

Składniki:

3 jajka
20g (1 miarka) kazeiny KFD (ja miałem o smaku ciastek maślanych)
50-100ml wody, żeby ciasto nie było za gęste\
Kilka kropel aromatu rumowego
łyżeczka cynamonu
dwie łyżeczki kakao/karobu
pół łyżeczki sody oczyszonej
Łyżeczka oleju kokosowego (do smażenia)

Standardowo wszystkie składniki mieszamy i wylewamy na rozgrzany olej kokosowy. Piecze się około 7 minut :). Jest zajebisty, jeśli chodzi o śniadania, a aromat rumowy idealnie komponuje się z kakao/karobem!

Białko dodane do omletów sprawia, że stają się pulchniutkie i rozpływają się w ustach.

Makro:

KCAL: 422
B:36
W:12
T:25