niedziela, 21 sierpnia 2016

Najprostsze leczo na koksie! [LC, keto, LCHL, redukcja]

Najprostsze leczo na koksie! [LC, keto, LCHL, redukcja]

Fajna alternatywa dla niektórych moich podopiecznych, którym już zbrzydło mięso z sałatkami. Pamiętajcie, że macie mnogość pomysłów. Jeśli w moich zaleceniach jest napisane mięso + warzywa + źródło tłuszczu, to możecie zawsze do mnie napisać jak sobie urozmaicić ten posiłek.
Jednym z takim urozmacenem jest własnie to leczo :)
A ,że papryka skonczyła być na poziomie cenowym kurczaka – warto ją teraz kupić skoro kosztuje 4zł/ kg.

Składniki (na cztery porcje!)

Pomidory – 600g
Papryka czerwona – 800g
Papryka żółta – 200g
Boczek wieprzowy wędzony – 240g
Kiełbasa (kupowana na targu, nie w makecie) – 320g

Przyprawy:
kurkuma, pieprz kajenski, sól himalajska, pieprz.

Wszystkie warzywa kroimy i wrzucamy do garnka z niewielką ilością wody, całość dusimy około 15-20 minut do uzyskania miękkości.
Mięso kroimy w kosteczkę i smazymy na paleni. Wszystko wrzucamy do garnka z warzywami i podduszamy razem okolo 10 minut, na sam koniec wrzuciłem 2 łyżeczki kurkumy (po prostu ją uwielbiam!) i 2 łyżeczki pieprzu kajenskiego.

Bum i mamy 4 porcje jedzenia zrobione w 30 minut :).

Makro (w porcji)

KCAL: 486
B: 20
W: 12 (sam błonnik!)
T: 37g