piątek, 17 lutego 2017

Pasta 'ala snickers – czyli kolejna odsłona Bobelli [bez glutenu, słodycze, legalne, bez mąki, bez cukru]

Pasta 'ala snickers – czyli kolejna odsłona Bobelli [bez glutenu, słodycze, legalne, bez mąki, bez cukru]

Przed Wami kolejna odsłona dobrze znanej i lubianej bobelli. Jej również z czystym sumieniem mogą używać moi podopieczni w swoich rozpiskach. Widzicie, jakie zycie pod moim skrzydłem jest piękne? ;) Chyba nie ma innego trenera personalnego, który na redukcji proponowałby Wam takie cuda.

LISTA PRODUKTÓW:
-kakao/karob 20g
-awokado szt.1 (160g)
-masło orzechowe 100% (80g)

PRZYGOTOWANIE:

Czekamy, aż awokado staje się dojrzałe. W marketach często są one twarde jak kamienie, więc zawsze można je ułozyć na jakiś owocach (jabłka itp) dzięki temu szybciej dojrzeją [PATENT].

Całe przygotowanie jest bardzo proste:

Awokado wydrążamy ze środka i rozgniatamy widelcem w osobnym naczyniu. Do tego dodajemy kakao i masło orzechowe (koniecznie w wersji CRUNCHY) i rozgniatamy widelcem. Jeżeli wolimy wersję na słodko – dodajemy słodzik (ksylitol, erytrytol, tabletki słodzika rozpuszczone w kilku mililitrach wrzątku). Ja wole wersję wytrawną, jestem osobistym fanem gorzkiej czekolady i masła orzechowego :).

MAKRO:
KCAL: 827

B:31
W:20 (praktycznie sam błonnik)
T: 69