wtorek, 14 lutego 2017

FIT MAKARON z cukinii 98 kcal [LC, KETO, LCHL] (bez mąki, bez glutenu, bez pszenicy, fit makaron)

FIT MAKARON z cukinii 98 kcal [LC, KETO, LCHL] (bez mąki, bez glutenu, bez pszenicy, fit makaron)

W Polsce, jak w słonecznej Italii, jednak makarony są na pierwszym miejscu. Niestety, będąc na diecie redukcyjnej, oraz posiadając insulinooporność zjedzenie chociaż łyżki makaronu i produktu z białej mąki, może nam zatrzymać proces odchudzania nawet na dwa tygodnie. Moi podopieczni czesto w rubryce 'co lubisz jeść' stawiają na pierwszym miejscu makaron i produkty pszenne.

Znalazłem sposób na ciekawy zamiennik :).


Oraz cukini.

LISTA ZAKUPÓW:

-Cukinia
-smalec (lub jaki kolwiek rodzaj tłuszczu, jeśli użyjemy boczku wyjdzie nam carbonarra) 10g

PRZYGOTOWANIE:

Cukinie myjemy i obieramy, wkładamy w dyszę spiralizera i obracamy aż do końca. Wyjdą nam specyficzne płaty. Jeśli przepuścimy umiejętnie cukinie przez duże oczko tarki – wyjdzie nam spagettii)

Smażymy nasz fit makaron na rozgrzanym oleju i dobieramy sos. Jeśli użyjemy pomidorowego – wyjdzie coś ala' spagetti. Jeśli dodamy śmietany – wyjdzie carbonarra.

MAKRO:
KCAL: 98
B: 0
W: 4 (błonnik)

T: 9