poniedziałek, 20 marca 2017

Szybkie ciasto omletowo-czekoladowe z piekarnika [lowcarb, keto, bez węgli, bez cukru, lchl, omlet, masło orzechowe, kakao, czekolada]

Szybkie ciasto omletowo-czekoladowe z piekarnika [lowcarb, keto, bez węgli, bez cukru, lchl, omlet, masło orzechowe, kakao, czekolada]

Kolejny przepis z którego mogą śmiało korzystać moi podopieczni. Tym razem jest to pyszny, pulchny omlet czekoladowy z patelni :). Na samą myśl o nim leci mi ślina po pysku, jak amstafowi na bitą śmietanę!

Składniki:

ja użyłem (jeśli chcecie go użyć w swojej rozpisce – proszę o kontakt)

5jaj
20g oleju kokosowego
40g kakao
pół łyżeczki sody

Przygotowanie:

Olej kokosowy rozpuszczamy w mikrofalówce, jaja mieszamy z resztą składników i wylewamy do silikonowej formy. 20-40minut w piekarniku z termoobiegiem i gotowe :)
Makro:

KCAL: 666 \oo/
B: 43g
W: 11 (błonnik)

T: 49