poniedziałek, 18 lipca 2016

Papryka zapiekana z serem [Lowcarb, LCHl, zamiennik jajek na śniadanie]

Papryka zapiekana z serem [Lowcarb, LCHl, zamiennik jajek na śniadanie]

Przechodząc obok katowickiego jarmarku, nigdy nie potrafię przejść obojętnie.

Tym razem moją uwage przykuł ser gouda, od uśmiechniętej mleczarki, nie ma to jak być prawdziwym seroholikiem 8-).

Składniki:
Dwie duże papryki
Kilka pieczarek
100g tartej (tartej w domu, oczywiście) goudy
Czosnek, papryczki chilli, sól, pieprz, bazylia oraz oregano.
(jajka dałem przypadkowo, wiec nie patrzcie na nie :P)

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Smazymy wszystko na łyżce oleju kokosowego. Papryki odcinamy na górze i wyciągamy białą cześc ze środka wraz z pestkami.

Całośc zapiekamy w piekarniku. Około 20-25 minut - 180'C

Makro:

KCAL: 535
B: 33
W: 17

T: 38